Alimentació i sanitat animal
La recerca en processos de producció alimentària, nutrició, agricultura i sanitat vegetal i animal, ens permet el desenvolupament de noves tecnologies i materials en el processament, la conservació i l’envasament dels aliments.
- Disseny de processos de fermentació per a la producció de "starters", additius i biocides.
- Creació d'aliments funcionals.
- Producció agroecològica.
- Desenvolupament de noves polítiques públiques de producció agrícola o ramadera, així com de comercialització i consum.
- Estudis de composició (proteïnes, pèptids, aminoàcids, greixos, carbohidrats, vitamines, minerals...) d'aliments.
- Estudis de la textura d'aliments.
- Estudis de color d'aliments.
- Càlculs de vida útil d'aliments.
- Determinació de paràmetres físico-químics i microbiològics d'aliments.
- Sistema de visió per a l'anàlisi de la mida, color, distribució, etc. d'aliments.
- Sistema òptic per a control de qualitat de diversos tipus de fruita.
- Sistema de visió per orientar la selecció i col·locar els braços robòtics, tenint en compte les línies de productes d'alta velocitat, la seva posició a l'atzar i la seva orientació 3D.
- Sistema de visió per ordinador per detectar automàticament la presència o absència d'elements en un recipient i per detectar defectes.
- Sistema de visió per ordinador per detectar automàticament i verificar el contingut d'un palet.
- Sistema de Visió per Computador per detectar automàticament la presència de contaminants a ampolles i altres envasos.
- Sistema per detectar la presència de material dins de l'empaquetatge.
- Llengua electrònica per classificar vins segons varietat de raïm, any de collita i denominació d'origen.
- Llengua electrònica per identificar varietats de cervesa.
- Millorar la preservació dels aliments envasats utilitzant diòxid de carboni i altres gasos que poden reduir o eliminar l'ús d'altres "additius".
- Sistema d’embotellat en condicions asèptiques mitjançant irradiació ultra violeta que permet prescindir de productes químics habitualment utilitzats per garantir l'esterilitat.
- Sistema capaç d'esterilitzar i estabilitzar líquids mitjançant altes pressions que permet conservar-los llarg temps a temperatura ambient i reduir l'ús d'additius per conservar les seves característiques organolèptiques.
- Anàlisi de l'estabilitat i del deteriorament, de la qualitat organolèptica i de la vida útil dels aliments.
- Envasos ecològics.
- Aplicació de noves tecnologies per a la millora de la seguretat alimentària i característiques nutricionals i organolèptiques.
- Tècniques de separació en química per fer la traçabilitat dels aliments.
- Sistemes d'identificació animal per a les espècies bovina, ovina, caprina i porcina, amb l'objectiu d'aconseguir un sistema que garanteixi la traçabilitat animal i dels seus productes.
- Avaluació de la incorporació d’additius i sinergies entre additius per optimitzar la producció i eficiència de remugants de carn, garrins i truges.
- Avaluació de matèries primeres i nutrients sobre la producció i comportament animal de garrins, truges lactants i pollastres de carn.
- Valoració i tractament del dolor en vaques i truges.
- Efecte de la inclusió de diferents additius sobre la fermentació microbiana ruminal in vitro.
- Avaluació del benestar i comportament animal i teràpia assistida en animals de companyia i d’animals salvatges en captivitat.
- Estudis d’acceptació, tolerància, eficàcia i adequació d’ingredients i productes en gossos.
- Producció de llet en remugants.
- Estratègies alimentàries per a prevenció de patologies i zoonosis.
- Prevenció del sobrepès i l'obesitat i els trastorns del comportament alimentari, com l’anorèxia nerviosa, la bulímia nerviosa, i d’altres alteracions alimentàries.
- Reducció de factors de risc dels problemes relacionats amb l’alimentació i el pes.
- Creació de nous canals de distribució alimentària.
- Avaluació d'impactes ambientals i econòmics de projectes de desenvolupament regional i rural.
- Elaboració de projeccions demogràfiques, de producció i consum d'energia, de residus i CO2.
- Disseny de projectes de desenvolupament i sostenibilitat.
- Estudis de mercat per al sector alimentari.