"The Awakers": "El més important de la competició no és guanyar o la posició que assolim, sinó l'experiència en sí"

L'equip de l'Escola a l'EMCUP 2022

L'Escola torna a participar a l'EMCUP 2022, la competició internacional on concursen els millors 36 centres universitaris en Turisme i Gestió Hotelera d'Europa. Després de dos anys d'absència, l'EUTDH es presenta al certamen amb un equip format per Carlota Lara, Sara Algueró, i Laura Núñez, estudiants de 4t del Grau en Direcció Hotelera, i Clara Mas, estudiant del darrer curs del Grau en Turisme. 

15/12/2021

- Per què us anomeneu de The Awakers per presentar-vos al concurs?

Laura: - Ens vàrem inspirar amb el tema de la pandèmia, tot el que ha patit el sector, on molts establiments han hagut de tancar i d’altres s’han replantejat el seu model de negoci, i han hagut de refer la seva idea per tornar a començar, ha estat un nou inici. El nom està inspirat en el mot en anglès “the awakening” (el "despertar"), i nosaltres ens definim com la generació desperta, que ens hem d’adaptar als canvis, i com que el tema de la competició enguany és l’intraprenedoria, està una mica relacionat amb tot això.

 

- Com és que us vàreu presentar per formar part de l'equip?

Sara: - Des de la direcció de l’Escola ens van seleccionar a la Clara, a la Carlota, a mi, i a una altra companya, que al final no podia venir; i sabíem que la Laura faria un bon paper i tenia ganes de participar. Ho vàrem proposar a la direcció, ens van dir que sí, i es va incorporar al nostre equip.

 

- Què representa per vosaltres ser ambaixadores de l'Escola a aquesta competició internacional?

Clara: - Per nosaltres és tot un repte, sobretot, tot un honor. El fet de poder concursar amb altres escoles europees que tenen més per la mà l’anglès com a llengua materna, ens suposa un gran repte. Ens ho prenem amb moltes ganes, i hi estem dedicant molt de temps i esforços per donar el màxim i el millor de nosaltres.

Sara: - Sí, volem sortir de la nostra zona de confort.

Carlota: - És una gran oportunitat. Estem a quart curs, acabant la carrera i podem participar en aquesta competició, treballar en grup, anar a Maastricht, i gaudir d’una experiència diferent a les que estem acostumades a la Universitat.

 

- Què podeu aportar cada una al grup?

Clara: - Personalment crec que puc aportar una gran part creativa, i també una visió bastant analítica, degut a la meva experiència prèvia i actual en el sector.

Carlota: - Aporto positivisme al treball en grup, i el millor que tinc per oferir.

Sara: - Em considero una persona molt organitzada, m’agrada tenir-ho tot molt controlat, i planificar-ho amb temps. I també sóc molt constant amb el treball.

Laura: - Jo puc aportar la part més emocional, més passional, motivar l’equip i tenir ganes, i intentar veure la part positiva, i aquesta perfecció per donar el màxim de nosaltres.

Clara: - Sí, crec que la Laura ens aporta la cohesió de l’equip, és la que ens motiva, fa que totes anem a una...

Carlota: - Sí, és la que ens anima quan estem en moments baixos i ens recorda perquè estem aquí.

 

- Què és la intraprenedoria? 

Clara: - Seria la figura del treballador amb les característiques més creatives i innovadores dins l’empresa, que fa una aportació d’idees i projectes, que poden ajudar a créixer, a incorporar millores a la companyia...

Laura: - I es pot explicar com una estratègia de negoci, que consisteix en donar aquesta llibertat als treballadors perquè aportin valor.

 

- Com ho teniu pensat enfocar?

Laura: - Volem oferir un punt diferencial respecte els altres equips.

Carlota: - Avui en dia, algunes empreses motiven molt el personal, nosaltres ho volem fer d’una altra manera perquè els treballadors que tenen més habilitats creatives i innovadores, tinguin l’oportunitat de fer-ho. Potenciar el talent dels intraprenedors.

Clara: - Volem també reconèixer aquest treball que hi ha. Perquè sentim que a les empreses els hi falta un mica fer aquest reconeixement als empleats.

 

- Quines proves heu de superar enguany?

Laura: - La competició està dividida en 2 fases: la precompetició i el certamen presencial a Maastricht, durant 2 dies, el 13 i 14 de febrer, fent debats.

A la precompetició, una bona part és fer difusió i impacte de la nostra marca i idea a les xarxes socials, bàsicament, a Facebook i Instagram. I dins aquestes xarxes socials l'organització publica 6 reptes, que hem d’anar superant, i en els quals necessitem molta ajuda i recolzament de la gent.

L’altra part són 5 pàgines i un paper acadèmic que hem de desenvolupar i escriure, on hem d’explicar un cas aplicat del tema de l’intrapreneurship, i comentar diferents exemples, tant de dins com de fora del sector.

I també hem de fer una movie, una pel·lícula d’1 minut, que representi a l’Escola, al tema i a nosaltres.

Sara: - A Maastricht haurem de presentar la nostra idea en 3 minuts. Si anem passant de fases, també ens mesclen amb altres grups per formar una altra idea, amb els recursos que ens posen a l’abast en aquell moment. I finalment, hi ha la final de grups, on es participa a un debat, amb límit de temps per intervenció, on vas defensant les teves aportacions, i hem de convèncer el públic. És aquest qui ens vota o no a nosaltres per seguir concursant.

Clara: - I si superem la fase del debat, després ens deixaran acabar de desenvolupar la idea, i haurem de presentar un pla de màrqueting, un pla financer i, més desenvolupat, el paper.

 

Quins objectius us heu marcat per aquest concurs?

Clara: - Sabem que la competició a Maastricht serà dura. La part dels debats serà difícil, però anirem a per totes, i ens esforçarem al màxim. I estem potenciant molt ara la nostra part creativa, en especial a les xarxes socials, per guanyar tots els challenges que puguem. És un 15% de la puntuació de les proves, i estem aprofitant tots els recursos d’aquí per tenir més força, ja que potser a Holanda no en tindrem tanta.

Carlota: - Tot el que puguem fer aquí, ho aprofitarem.

 

- Quina és la rebuda i repercussió que esteu tenint a les xarxes socials?

Laura: - Hem notat que a les altres Escoles aquesta competició és més coneguda, i hi ha més recolzament per part dels alumnes i el professorat, i hi ha cultura de la gent de lluitar-hi per anar-hi, tot i que no sé els criteris de selecció d’aquests representants. 

Carlota: - Aquí crec ens han seleccionat tenint en compte l’opinió de la resta de professors i les notes, entre altres criteris.

Sara: - Sí que ens hem trobat que molts alumnes de l’Escola no sabien que era l’EMCUP. I crec que és quelcom que s’hauria de treballar. Hem hagut d’anar classe per classe a explicar el què era.

Laura: - Com que la gent ho desconeix, no té motivació per seguir-te, i ens costa molt més a les xarxes socials. Considero que des de primer de carrera els professors o coordinadors haurien d’explicar als estudiants que es pot participar en aquesta competició.

 

- Què espereu de la vostra participació a la competició de Maastricht?

Clara: - Esperem viure l’experiència, estar fora de la nostra zona de confort, fer networking al conèixer la gent de les altres Escoles, d’altres països, i enriquir-nos d’altres cultures, i aprendre d’ells. Crec que això és el més important de la competició, no el fet de guanyar o de la posició que puguem assolir. És l’experiència en sí.

 

Les representants de l'Escola a l'EMCUP 2022
D'esquerra a dreta: Laura Núñez, Carlota Lara, Sara Algueró (estudiants de 4t curs del Grau en Direcció Hotelera), i Clara Mas (estudiant de 4t de Turisme)

 

- Creieu que la vostra participació a aquest certamen internacional tindrà un impacte per la vostra carrera acadèmica i professional? En quin sentit?

Sara: - Jo crec que sí. Hi haurà un abans i després de Maastricht, ja que estem acostumades a les classes i a fer presentacions on coneixes a tothom. A l'haver de parlar durant el certamen, sabent que t’estant valorant gent important de recursos humans de cadenes hoteleres d'Europa és un gran challenge. Esperem fer un bon paper.

Clara: - És tot un repte, estarem en un esdeveniment formal davant de persones importants del sector, presentar-ho en anglès. Ens ho haurem de preparar molt bé. Crec que será quelcom que ens servirà molt.

Carlota: - Perdre la por de parlar davant de tanta gent i afrontar-ho és un gran repte personal per mi.

Clara: - Ens servirá molt, pel dia de demà, per exemple, per afrontar una entrevista personal, o a l’hora de presentar un projecte davant els nostres líders departamentals.

 

Doneu el vostre suport a l'equip de "The Awakers" a les xarxes socials (Instagram i Facebook):

@theawakers.emcup2022