L'últim tast de Gastronomia i Enologia d'enguany

Enologia_Gastronomia_Turisme_2024

L’assignatura del grau de Direcció Hotelera arriba a la seva fi el 17 de desembre, després d’estar en actiu des de setembre i permetre conèixer als alumnes les principals denominacions d’origen (DO) catalanes

17/12/2024

Durant el tercer trimestre de 2024, els estudiants de 4rt curs de Direcció Hotelera de l’Escola FUAB Formació han pogut tastar de primera mà els vins i aliments de les DO destacades de Catalunya, en el marc de la matèria “Gastronomia i Enologia”. L’assignatura ha comprès tant visites d’aquestes a l’aula del tast de l’Escola com sortides dels alumnes per recórrer les instal·lacions d’algunes d’elles.

Professionals destacats del món del vi, com Clara Antúnez, de la DO Empordà Costa BravaElisa Ribé, de la DO Tarragona, Pau Sabaté, de la DO Montsant i José Luis García Victorino, representant a la DO Catalunya, han ensenyat els seus coneixements d’aquest sector en apogeu.

 

Aprenentatge pràctic i descobriment de la cultura vitivinícola

En les visites a l’Escola FUAB Formació dels darrers mesos, els experts van fer explicacions de les vinyes, tipus de raïms i varietats, característiques de cultiu i climàtiques, així com la producció i principals mercats de comercialització de cada DO. També van fer incidència en les activitats enoturístiques que cadascuna ofereix als amants del vi. Els alumnes també van tenir l’oportunitat de fer tastos de diferents beuratges i espumosos, per tal de disposar d’un ampli ventall dels productes que s’ofereixen al mercat.

Es van dur a terme dues visites: una al celler de Torelló, amb en Jordi Olivella, responsable d’enoturisme, on es va fer un recorregut per les vinyes i per la cava explicant als estudiants conceptes i idees innovadores, que els va permetre entendre una nova perspectiva de la professió, diferent al relat més clàssic.

L’altra sortida va ser a Caseus Afinadors, on en Francesc Portet va fer una sessió magistral sobre el formatge, els seus orígens, processos d’elaboració segons les característiques de la llet, fermentació i afinament. L’expert va explicar la realitat del sector d’aquest làctic a Catalunya i va concloure la trobada amb un maridatge d’uns 10-12 formatges de pastor i vins de la DO Alella.