Distincions Ad studia humanitatis fovenda al MNAC i al Dr. Lluís Ferrer Caubet

MNAC i Dr. Lluís Ferrer Caubet

La Facultat de Filosofia i Lletres atorga la distinció Ad studia humanitatis fovenda al Museu Nacional d’Art de Catalunya i al Dr. Lluís Ferrer Caubet, rector de la UAB entre els anys 2002 i 2009 

14/10/2022

La distinció Ad studia humanitatis fovenda es va crear el 2016 per reconèixer anualment una persona o una institució que hagin destacat per defensar i incorporar en la seva praxis els valors propis dels estudis d'humanitats o per col·laborar en el bon desenvolupament dels estudis i la investigació de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB. Enguany, amb la distinció Ad Studia Humanitatis Fovenda, volem reconèixer el Museu Nacional d’Art de Catalunya [MNAC], representat pel seu director, el Sr. Pepe Serra Villalba, i el catedràtic de Medicina i Cirurgia Animal de la nostra Facultat de Veterinària, el Dr. Lluis Ferrer Caubet, que va ser rector de la UAB entre els anys 2002 i el 2009.   

 

Des de fa anys el Departament d’Art de la nostra Facultat manté un conveni de col·laboració amb el MNAC: molts dels nostres estudiants han realitzat i realitzen pràctiques en aquesta institució. També alguns dels nostres professors han assumit càrrecs de conservadors en les seves dependències, completant, així, la seva formació i excel·lència acadèmiques. L’actual director del MNAC, el Sr. Pepe Serra que es va llicenciar en la nostra Facultat, ha endegat i consolidat polítiques de col·laboració amb la UAB. Amb aquesta distinció volem celebrar aquests anys d’entesa i de complicitat, així com també treballar perquè aquesta col·laboració persisteixi, es consolidi i es projecti en noves iniciatives.  

 

La Facultat de Lletres reconeix també el llegat del Dr. Lluís Ferrer Caubet. Durant el seu mandat de rector es van endegar accions que han esdevingut claus en l’excel·lència de l’actual UAB. En són exemple els programes que han impulsat polítiques per a la igualtat d'oportunitats, com és el cas del Campus Ítaca, l’any 2004, destinat a promoure la inserció en el món universitari d'alumnat d'Educació Secundària en una situació socioeconòmica desafavorida, o la creació de l’Observatori de la Igualtat, l’any 2005. Volem també destacar, molt especialment des de la Facultat de Lletres, la sensibilitat i l’esforç que va mostrar durant tot el seu mandat pel món de la cultura, peça fonamental que ha de vincular també l’activitat acadèmica amb la societat.