Estudiants internacionals proposen solucions al Techfit challenge del SAF
Els estudiants han treballat en cinc grups i han proposat diverses solucions, com una campanya de màrqueting amb consells sobre salut física i mental, aplicacions per promoure l’activitat física durant les pauses o entrenaments personalitzats i l’ús de la intel·ligència artificial per desenvolupar menús de dieta o rutines d’entrenament.
De l’1 al 5 de juliol, 3 estudiants de a UAB i 24 estudiants procedents de la Universitat de Stavanger (Noruega), de la Universitat de Trento (Itàlia), de la Universitat Tècnica d'Hamburg (Alemanya), de la Universitat de Twente (Holanda), de la Universitat Politècnica de Lodz (Polònia) i de la Universitat de Linköping (Suècia) han treballat plegats per proposar solucions al repte TechFit Challenge: Empowering Healthy and Sporty Lifestyles through Technology, ofert pel Servei d'Activitat Física de la UAB i el servei d’esports de la Universitat de Trento.
Després de mesos treballant de manera virtual, els estudiants han gaudit d’una setmana de mobilitat a la UAB que ha finalitzat amb la presentació de les propostes per donar solució al repte plantejat: animar els estudiants a ser més actius tot fent servir la tecnologia.
El primer grup ha presentat una campanya de màrqueting adreçada als estudiants per tal de crear hàbits de salut sostenibles amb contingut interactiu i informatiu. La campanya inclouria la compartició de continguts relacionats amb consells de salut mental i d’entrenaments, reptes de fitnes i receptes saludables, tant a les xarxes socials com a la pàgina web de la Universitat.
El segon grup ha presentat una aplicació amb l’objectiu d’ajudar els estudiants a trobar d’altres persones amb qui entrenar, provar nous esports i organitzar activitats de fitnes en grup.
El tercer grup ha proposat una altra aplicació amb accions per promoure l’activitat física durant les pauses de classe. L’aplicació inclouria la creació de rutes per caminar amb la possibilitat d’obtenir recompenses si s’arriben als objectius marcats.
La solució proposada pel quart grup també ha estat una aplicació que associï estacions d’entrenament amb codis QR amb rutines d’exercici. Aquesta aplicació també tindria una part social, ja que permetria seguir els amics i veure’n els entrenaments.
La proposta del darrer grup ha estat encaminada a la creació de rutines esportives i dietes fent servir la intel·ligència artificial.
La setmana de mobilitat a la UAB ha combinat sessions de treball grupal amb visites a les instal·lacions del campus, com ara els open labs i el Servei d’Activitat Física.
Més informació: Presentacions del Techfit challenge
La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible
- Salut i benestar