Com hi puc participar?
Tant les entitats socials com les institucions públiques i les empreses privades poden participar a l’ECIU University, amb el rol d’ “agents proposants” o “stakeholders” dels reptes.
Si formes part d’una d’aquestes organitzacions i coneixes una temàtica oberta i lligada al territori, que creus que seria interessant treballar amb l’aprenentatge basat en reptes (CBL), posa’t en contacte amb nosaltres escrivint a eciuniversity.coordinacio@uab.cat.
Des de la UAB s’anirà co-definint juntament a la teva organització una proposta de repte, que es podrà treballar en un context nacional i/o internacional.
Aquí pots consultar l’exemple d’un repte desenvolupat juntament a una institució pública: notícia a la web UAB.
Posa't en contacte amb nosaltres escrivint a eciuniversity.coordinacio@uab.cat.
- Posa't en contacte amb nosaltres escrivint a eciuniversity.coordinacio@uab.cat.
- Participa a les trobades virtuals de Lunch & Learn. La propera sessió tindrà lloc el 21 de juny de 12h a 13h.
ECIU Seed Programme
Fins al 15 d'octubre de 2024, els investigadors dels membres de la ECIU University poden presentar propostes per a les dues accions del Programa Llavor amb la finalitat d'iniciar noves col·laboracions de recerca o reforçar les ja existents. El Programa Llavor té dues línies d'acció: SP 1: Mobilitat Combinada per a Crear Xarxes i SP 2: Projectes Llavor.
Mobilitat Combinada per a Crear Xarxes (SP1): Aquesta línia promou la col·laboració interinstitucional mitjançant l’intercanvi mixt de personal de recerca i innovació. L’objectiu és crear noves xarxes o reforçar les ja existents en cinc àmbits estratègics de recerca.
Projectes Llavor (SP2): Aquesta segona línia es centra en la creació de nous projectes de R+D o en el reforç dels ja existents. Aquests projectes han de estar vinculats a reptes compartits en els ecosistemes regionals implicats. La Universitat ECIU convida els investigadors a aplicar l’enfocament de la recerca basada en reptes per a aquesta acció.
Les universitats membres de la ECIU que ofereixen finançament per als seus propis investigadors en aquest programa són: Dublin City University, Kaunas University of Technology, Linköping University, Tampere University, Łodz University of Technology, Universitat Autònoma de Barcelona, Universidade de Aveiro i University of Twente. També és possible que els investigadors de l’Institut National des Sciences Appliquées sol·licitin finançament per al Programa Llavor 2.
És important destacar que els equips sol·licitants han de comptar amb investigadors d’almenys tres membres de la ECIU, i l’investigador principal ha d’estar afiliat a la institució coordinadora i tenir un títol de doctorat. La participació d’estudiants de màster i doctorat és fomentada i, en alguns casos, fins i tot obligatòria.
Tota la informació i el formulari d’aplicació està disponible a: Seed Programmes (eciu.eu)
Fons de Mobilitat d’Investigadors ECIU
L’ECIU reconeix la importància de desenvolupar una cultura de col·laboració transnacional i multidisciplinària entre els investigadors de les diferents institucions membres. Amb l'objectiu d'estimular i facilitar als investigadors la col·laboració científica entre institucions membres, es llença el Fons de Mobilitat d'Investigadors (RMF) d'ECIU per promoure intercanvis d'investigadors i visites científiques. En aquest context, la Universitat Autònoma de Barcelona promou un Fons de Mobilitat per a la Recerca, facilitant intercanvis d'idees de recerca que puguin conduir a presentar sol·licituds conjuntes a programes de finançament de la UE, nacionals o internacionals, amplificant així l'impacte global del consorci. Podeu consultar els detalls de les bases de la convocatòria ECIU RMF, inclosos els criteris d'avaluació.
Procés de sol·licitud i avaluació de les propostes
El formulari de sol·licitud del Fons de Mobilitat ECIU s'ha d'emplenar i enviar a través del formulari, assegurant que es compleixen els supòsits següents i que s'adjunten els documents identificats:
• Els sol·licitants han d'identificar i contactar amb la institució d'acollida i obtenir el seu acord per a la mobilitat, adjuntant el justificant d'aquesta confirmació.
• Cal detallar el pressupost, amb el límit de 4000€ (no indicar només el valor màxim permès).
El procés d'avaluació serà liderat per l'Oficina ECIU de la UAB i aprovat per la Comissió de Recerca i Transferència de la UAB. Les decisions es basaran en els criteris establerts prèviament a les bases de la convocatòria.
Durant l'avaluació es podran fer ajustos al finançament sol·licitat. Les decisions seran comunicades per l'Oficina UAB-ECIU.
Calendari de la convocatòria
- Període presentació propostes: 01/6/24-05/06/24
- Període d’avaluació de les propostes: 08/06/24-02/07/24
- Comunicació resolució: principis de juliol de 2024