La Fundació UAB

La Nadala 2022 de la FUAB, en suport dels estudiants refugiats d'Ucraïna

Felicitació de Nadal de la Fundació UAB

Enguany, la Nadala de la Fundació portarà no només bons desitjos, sinó també solidaritat. El pressupost anual dedicat a la postal nadalenca es destinarà, a través de les Beques #UABRefugi, a recolzar els estudiants refugiats ucraïnesos.

30/11/2022

Segons les últimes dades de l'ACNUR, més d’una tercera part de la població total d’Ucraïna ha hagut d’abandonar casa seva. Convertir-se en una persona refugiada implica també haver de deixar enrere els estudis i trencar les expectatives de futur. Només un 3% dels joves refugiats/ades pot accedir a la universitat, i els que ho aconsegueixen afronten obstacles majúsculs per acabar la seva formació.

 

El conflicte bèl·lic a Ucraïna

La UAB és campus d’acollida i dona suport a l’alumnat amb necessitat de protecció internacional. Les beques #UABRefugi, a través del Programa d'Acollida per a Persones en Cerca de Refugi de la Fundació Autònoma Solidària, fan possible que joves refugiats/ades puguin reprendre i culminar els seus estudis en igualtat de drets.

L’esclat inesperat de la guerra a Ucraïna ha suposat, entre d’altres, la interrupció de l’activitat acadèmica a la gran majoria d’universitats al país. Davant d'aquest crisi humanitària, la UAB ha ampliat la dotació pressupostària de les beques #UABRefugi per possibilitar que més estudiants amb necessitat de protecció internacional reprenguin els seus estudis gratuïtament a la UAB el curs 2022-2023.

La Fundació UAB, com a entitat creada en el si de la Universitat Autònoma de Barcelona i que comparteix tots els seus valors, se suma aportant l'import de l'elaboració de la felicitació nadalenca a l'acció Beques #UABRefugi per als estudiants refugiats ucraïnesos, que han hagut de deixar enrere les seves llars i famílies per treballar en el seu futur a la UAB.

Si vols, també pots aportar a títol individual. Més informació

Aquesta notícia s'emmarca dins dels següents ODS

  • Reducció de les desigualtats