Màster en Habitatge i Ciutat

Aquest programa ofereix una visió integradora de l'habitatge des de les diferents aproximacions disciplinars per abordar els reptes de manera integral.

  • Màster de Formació Permanent UAB
  • Codi de l'estudi: 4907/1
  • 1a edició
  • Modalitat: Presencial.
  • Crèdits: 60 ECTS
  • Inici: 24/02/2025
  • Final: 07/04/2026
  • Places: 30
  • Orientació: Professional
  • Preu: 4500 €
  • Idioma de docència: Castellà (40%), Català (40%), Anglès (20%)
  • Lloc: UPC-UPF

L'habitatge és el nucli de diverses qüestions econòmiques, legals, arquitectòniques, sociològiques i antropològiques. Afrontar la creixent demanda global d'habitatge que sigui equitativa i econòmicament sostenible requereix una nova era de coneixement i experiència multidisciplinària. Davant d'això, proposem l'establiment d'un programa de màster de formació permanent innovador enfocat a l'habitatge. Aquest programa té com a objectiu proporcionar als estudiants les eines, perspectives i metodologies necessàries per abordar els reptes de l'habitatge del segle XXI, tancant la bretxa entre la teoria i la pràctica, i transformant l'habitatge en un espai on conflueixin diverses disciplines i amb una aproximació internacional. Aquest programa oferirà un enfocament veritablement interdisciplinari, basant-se en el dret per entendre els drets de propietat i la normativa, l'arquitectura per a un disseny sostenible i innovador, l'economia per explorar la dinàmica del mercat, la sociologia per entendre l'impacte en les comunitats i l'antropologia per comprendre les dimensions cultural i social de l'habitatge.

Els problemes urgents d'habitatge del nostre temps requereixen una recerca innovadora i solucions basades en l'evidència. El programa de màster proposat es basarà en una recerca d'alta qualitat, multidisciplinària i d'avantguarda. Proporcionarà als estudiants l'oportunitat de conèixer projectes de recerca que abordin la complexa interacció de l'habitatge com un dret humà i un producte d'inversió. Aprofitant coneixements de diverses disciplines, els estudiants poden abordar els problemes d'habitatge més desafiants amb un enfocament holístic.

Aquest màster de formació permanent aporta una visió integradora de l'habitatge: recull diferents aproximacions disciplinars com ara el Dret, l'Arquitectura, l'Economia, la Sociologia i l'Antropologia, entre d'altres. Implica com a docents a acadèmics i experts en la temàtica de l'habitatge i l'urbanisme de reconegut prestigi.

Horari:
Dilluns: 16:00 a 20:00
Dimecres: 16:00 a 20:00

Lloc de realització:
EPSEB - Escola Politècnica Superior d'Edificació de Barcelona
Av. Doctor Marañón, 44-50
Barcelona

Sortides professionals

- Consultor en habitatge
- Analista de polítiques públiques d'habitatge
- Empleat en els departaments de drets socials i habitatge de les administracions públiques (ajuntaments, Generalitat, etc)
- Especialista en temes d'habitatge en diverses branques de professions liberals(advocat, economista, arquitecte, etc).

Pràctiques

Els màsters i postgraus propis de la UAB poden preveure o facilitar la realització de pràctiques acadèmiques externes en empreses o institucions amb la finalitat que l'estudiant assoleixi un grau d'experiència professional que li faciliti la inserció o la promoció en l'àmbit laboral.

Per a aquest estudi, són possibles les pràctiques no curriculars (optatives):

  • No curriculars
    Com a alumne matriculat a la UAB, disposes d’accés al portal de l'ocupació de la Universitat, el Servei d'Ocupabilitat mitjançant el qual pots participar en processos de selecció, tant per a estades de pràctiques no curriculars com per aconseguir un contracte de treball. En ambdós casos, cal que t’inscriguis a l’aplicació Nexus.

Beques i ajuts

Les persones inscrites al màster podran optar a un dels ajuts que ofereix la Càtedra Barcelona d'Estudis d'Habitatge per al pagament del 40% de la matrícula. Les bases i la convocatòria es publicaran durant el mes de gener de 2025 i es donarà resolució abans de l'inici del curs.

Interuniversitari

Universitat Autònoma de Barcelona
Universitat Politècnica de Catalunya
Universitat de Barcelona
Universitat Pompeu Fabra

Centres responsables

Institut d'Estudis Europeus

Contacte

Judith Gifreu Font

Telèfon: 669482131

Informació addicional

https://cbeh.cat

Més informació

Vols rebre més informació?