Continguts

El MEAC és un màster acadèmic impartit íntegrament en àrab. Està format per sis assignatures (50 ECTS) i per un Treball de Fi de Màster (10 ECTS). Les cinc assignatures reflecteixen les principals àrees de coneixement dins dels estudis d'àrea (area studies), fent un èmfasi especial, per una banda, en la contemporaneïtat (àrab estàndard modern, oferta de dos dialectes àrabs en el programa, ensenyament de l'àrab com a llengua estrangera, història i societats àrabs dels segles XX i XXI, postmodernitats àrabs, etc.), i per una altra banda, en el compromís social (revoltes àrabs, diversitat, cosmopolitisme i hibridació, estudis queer i de gènere, marges, feminisme àrab, drets humans, cooperació i tercer sector, etc.).
L'assignatura 1 (15 ECTS) se centra en la llengua àrab moderna i consta de cinc seminaris: Llengua àrab estàndard moderna, dialecte marroquí (darija), dialecte llevantí (shami), sociolingüística àrab i ensenyament de l'àrab com a llengua estrangera.
L'assignatura 2 (10 ECTS) aborda la producció artística i cultural del món àrab contemporani i està formada per quatre seminaris: literatura àrab contemporània, cinema i arts escèniques, producció musical i arts plàstiques i visuals.
L'assignatura 3 (10 ECTS) està dedicada a la història i societats àrabs contemporànies i està formada per quatre seminaris: història del món àrab contemporani, noves societats àrabs, sistemes polítics i administratius, i moviments socials i polítics.
L'assignatura 4 (6 ECTS) està dedicada al pensament, religió i espiritualitats al món àrab d'avui, i s'estructura en torn a dues seminaris: pensament àrab contemporani, i Islam i espiritualitats àrabs.
L'assignatura 5 (6 ECTS), mitjans de comunicació en llengua àrab, integra dos seminaris: premsa escrita i mitjans audiovisuals.
Finalment, l'assignatura 6 (3 crèdits), metodologia per a l'elaboració d'un treball acadèmic, estarà orientada a oferir els coneixements i eines metodològicsnecessaris pera elaborar, de manera rigorosa, un treball acadèmic, ja sigui aquest el Treball de Final de Màster (TFM) o qualsevol altre treball del curs.
Totes les assignatures són obligatòries i no hi ha assignatures optatives.

Les classes es desenvoluparan online en la modalitat sincrònica (és a dir, professorat i alumnat faran classe cara a cara de manera directa via Teams). Els horaris de les classes són de dilluns a dijous, de 16:00 a 17:30 i de 18:00 a 19:30. El curs començarà el 27 de setembre de 2024 i acabarà el 19 de juny de 2025.

La matrícula al màster inclou les taxes d'inscripció al Certificat Internacional de Maîtrise en Arabe (CIMA). Tot l'alumnat matriculat tindrà l'oportunitat de passar aquesta certificació gratuïtament al juny de 2025 de manera telemàtica.

Assignatura Crèdits Caràcter

Llengua Àrab Moderna

15 ECTS

Obligatòria

Producció artística i cultural al món àrab contemporani

10 ECTS

Obligatòria

Història i societats Àrabs Contemporànies

10 ECTS

Obligatòria

Pensament, religió i espiritualitat al món àrab d'avui

6 ECTS

Obligatòria

Mitjans de comunicació en llengua àrab

6 ECTS

Obligatòria

Metodologia per a l'elaboració d'un treball acadèmic

3 ECTS

Obligatòria

Treball final de màster

10 ECTS

Obligatòria

Competències bàsiques

- Posseir i comprendre coneixements que aportin una base o oportunitat de ser originals en el desenvolupament i/o aplicació d'idees.

- Que els estudiants sàpiguen aplicar els coneixements adquirits i la seva capacitat de resolució de problemes en entorns nous o poc coneguts dins de contextos més amplis (o multidisciplinaris) relatius al seu camp d'estudi.

- Que els estudiants siguin capaços d'integrar coneixements i enfrontar-se a la complexitat de formular judicis a partir d'una informació que, sent incompleta o limitada, inclogui reflexions sobre les responsabilitats socials i ètiques vinculades a l'aplicació dels seus coneixements i judicis.

- Que els estudiants sàpiguen comunicar les seves conclusions amb els coneixements i raons últimes que les sustenten a públics especialitzats i no especialitzats d'una manera clara i sense ambigüitats.

- Que els estudiants tinguin les habilitats d'aprenentatge que els permetin continuar estudiant d'una manera que haurà de ser en gran mesura autodirigida o autònoma.

 

Competències específiques

KT01: Definir la situació sociolingüística de la llengua àrab en l’actualitat, tenint en compte totes les seves especificitats.
KT02: Descriure les diferents tipologies de manifestacions artístiques i culturals del món àrab contemporani, així com les seves especificitats.
KT03: Citar contextualitzant els esdeveniments de tipus polític, històric i social que han marcat la història contemporània del món àrab, identificant les diferents estructures polítiques, jurídiques i administratives dels diferents països àrabs.
KT05: Citar interpretant les principals veus, obres, corrents i conceptes dins el pensament àrab contemporani, tan laics com religiosos.
KT05: Comparar els diferents canals de comunicació (tradicionals i alternatius) en llengua àrab identificant el seu impacte en les societats àrabs contemporànies.
KT06: Reconèixer l'estructura i principals característiques que ha de tenir un treball acadèmic de caràcter inèdit.

ST01: Aplicar els coneixements adquirits en el programa per comentar-los, contrastar-los i analitzar-los en textos tant orals com escrits en llengua àrab sobre temes relatius a la realitat àrab contemporània.
ST02: Desenvolupar estratègies per a l'expressió oral i escrita en llengua àrab estàndard (fusha) sobre temes relatius a la realitat àrab contemporània.
ST03: Utilitzar els recursos bibliogràfics i tecnològics per dur a terme una investigació en els camps de la lingüística, la literatura i la història àrabs contemporànies.
ST04: Integrar els coneixements adquirits aplicant-los al llarg del màster en el disseny, planificació i elaboració d'un treball de recerca acadèmica en l'àrea dels estudis àrabs contemporanis.

CT01: Crear textos escrits i orals en llengua àrab amb un discurs argumentat, rigorós i crític sobre temes relacionats amb els continguts del programa.
CT02: Avaluar les idees alienes sobre temes relacionats amb els continguts del programa i contrastar-les amb les idees pròpies des d'una perspectiva científica.
CT04: Criticar o defensar les idees alienes a partir de l'exposició a i anàlisi de les seves formes d'expressió i de pensament.

Títol que s'obté

Màster de Formació Permanent en Estudis Àrabs Contemporanis

Vols rebre més informació?