Galeries
En aquesta pàgina trobareu galeries virtuals de publicitat (amb publicitat històrica), propaganda, disseny i cartells. També podeu consultar la pàgina Bases de dades on trobareu un apartat d'anuncis i altre de publicitat.
Espanya
- Carteles publicitarios. Col·lecció de la Biblioteca Digital Hispánica (Biblioteca Nacional)
- CartelMotor. Anuncis gràfics de cotxes i motos publicats entre 1899 i 1999. Permet la cerca per data, paraula clau o marca.
- La historia de la publicidad. Portal sobre la història de la publicitat amb exemples de publicitat gràfica.
- Museo Virtual de Arte Publicitario. Centro Virtual Cervantes. Disposa de 9 sales on es poden visitar exposicions permanents i temporals: Arte publicitario español, Arte publicitario contemporáneo, Arte publicitario de autor, Taller de restauración y conservación, Creatividad publicitaria audiovisual, El Quijote en el lenguaje comercial y en la publicidad, Club de Creativos, Creatividad sonora i Cartelismo publicitario contemporáneo.
Internacional
- ACT responsible. Associació que lluita per promoure una publicitat responsable en termes de justícia social i sostenibilitat. A l'apartat Good ads gallery trobareu una base de dades on s'afegeixen més de 1000 anuncis cada any.
- Advertising collections. Col·leccions de publicitat històrica del John W. Hartman Center, Duke University. Algunes tant importants com la base de dades Ad*Access, (7.000 anuncis apareguts a la premsa dels Estats Units i Canadà entre 1911 i 1955), AdViews (milers d'anuncis de televisió entre 1950-1980) o Emergence of Advertising in America: 1850 - 1920
- Ad Council - Campaigns. L'Ad Council és una organització nord-americana que produeix publicitat per l'administració pública, sobretot de temàtica social. A la seva web es poden consultar nombroses campanyes organitzades per temes (amb vídeos, imatges, etc). També es poden consultar campanyes històriques des de 1942 i campanyes fetes per altres organismes.
- AdRespect Library. Galeria amb anuncis que reflecteixen l'evolució de la imatge del col·lectiu homosexual per tal de millorar-la i dignificar-la. Permet la cerca per any, paraula clau, mitjà, tema, etc.
- Ads of the World. Amplia col·lecció d'anuncis. Es pot cercar per mitjà, geogràfic o industria. També admet la cerca per paraula clau.
- The art of American advertising 1865-1910. Exposició a partir de les col·leccions històriques de la Baker Library
- Chris Mullen's Advertising Archive. Part de la pàgina personal sobre imatges The Visual Telling of Stories
- Culture Pub. Desenes de milers d'anuncis, sobretot francesos, però també d'altres països. Permet la cerca per paraula clau i la navegació per temes, marques, sectors, països, anys.
- Early advertising of the West, 1867-1918 de la University of Washington. Publicitat impresa publicada en revistes locals, guies de la ciutat i fullets de teatre,
- Europeana. Reuneix milions de documents de biblioteques nacionals, arxius, museus i organitzacions audiovisuals europees. Es poden trobar anuncis històrics en diversos formats.
- History of Advertising Trust. Publicitat històrica del Regne Unit. Inclou una àmplia galeria en línia
- Internet Archive. Disposa de diferents col·leccions audiovisuals relacionades amb la publicitat com la Prelinger Archives (col·lecció de pel·lícules efímeres que inclou anuncis clàssics de la televisió americana), Drive-In Movie Ads o Ad Views (anuncis de televisió de 1950 a 1980).
- Museo de la Publicidad UDP. Publicitat xilena,
- The Open Video Project. Inclou centenars d'anuncis clàssics de la televisió americana. Permet la cerca per paraula clau
- ReclameArsenaal. Publicitat històrica neerlandesa. Inclou un museu virtual amb diferents col·leccions i exposicions
- Viintage. Anuncis i pòsters artistics en domini públic
- Archivo Fotográfico de la Delegación de Propaganda de Madrid. Va ser creat per la Junta de Defensa de Madrid com a fons propagandístic per a denunciar els desastres de la Guerra Civil.
- The Art of war. Exposició del National Archives del Regne Unit sobre la Segona Guerra Mundial. Inclou pel·lícules, il·lustracions, propaganda governamental, etc.
- Cornell University Collection of Political Americana. Cartells, prospectes, opuscles, estampats, targetes de vot, etc.
- German Propaganda Archive. Pàgina de Randall Bytwerk un professor del Calvin College expert a la matèria. Proporciona material propagandístic del règim nazi i de la RDA (1919-1989): cartells, articles, opuscles i altre tipus de material, tot traduït a l'anglès.
- History and Politics Out Loud. Arxius sonors de personalitats històriques d'àmbit anglosaxó.
- Imperial War Museum (Londres). Disposa d'una col·lecció en línia
- Internet Archive. A la secció News & Public Affairs disposa de diferents col·leccions de vídeo i àudio que inclouen discursos presidencials, 11 de setembre de 2001, Guerra d'Iraq, etc.
- The Living Room Candidate. Vídeos electorals dels candidats a presidents dels EUA des de 1952. Es poden fer cerques per paraula clau i navegar per diferents classificacions dels vídeos.
- NO-DO. Pàgina de RTVE i la Filmoteca Española que permet consultar el NO-DO (1943-1981), noticiari de propaganda del règim franquista.
- AIGA Design Archives. Col·lecció que mostra els treballs guanyadors d'un premi organitzat per l'American Institute of Graphic Arts (AIGA).
- Cooper-Hewitt National Design Museum. Disposa de diverses col·leccions en línia com dibuix, gravats i disseny gràfic, disseny de productes i arts decoratives. També realitzen exposicions virtuals.
- Design History Australia Research Network (DHARN). Diverses galeries en línia.
- Design Museum London. Trobareu una galeria organitzada per temes i dissenyadors
- Fundació Història del Disseny (FHD). Organització catalana sense ànim de lucre. Inclou una pàgina de recursos sobre disseny
- Graphisme(s). Exposició de la Bibliothèque Nationale de France.
- Heilbrunn timeline of art history (Metropolitan Museum of Art) Exploració temàtica, cronològica i geogràfica de la història de l'art global a través de la col·lecció del MET. Varis apartats dedicats al disseny
- Metro bits: variations of the letter M. Llistat dels diferents logos del metro d'arreu del món, ordenats per ciutats.
- Museu del Disseny de Barcelona. Permet la consulta de part de les seves col·leccions
- Museo Mexicano del Diseño (MUMEDI) . Moltes de les seves exhibicions inclouen material en línia.
- Museum für Gestaltung. Museu del disseny, situat a Zuric que disposa de la base de dades eMuseum amb més de 150.000 objectes. En alemany i anglès.
- Tribu-Design. Col·lecció en línia on podem cercar per dissenyador, any, categoria de productes, països, etc.
- Visual Arts Data Service (VADS). A aquesta galeria de la University College for the Creative Arts (Farnham, Regne Unit) podem trobar nombroses col·leccions digitals de disseny i altres tipus d’arts visuals. Inclou dues col·leccions del Imperial War Museum: Posters of Conflict i Spanish Civil War Poster Collection
- Vitra Design Museum. Museu de Weil am Rhein (Alemanya) amb una important col·lecció en línia
Espanya
- Carteles de la Guerra Civil Española. Col·lecció dintre de l'Archivo General de la Guerra Civil del Ministeri de Cultura. Més de 2.000 cartells, sobretot de la República. Permet fer cerques per diferents camps, la imatge es pot ampliar i els cartells van acompanyants de la seva fitxa catalogràfica.
- Cartells publicitaris. Biblioteca Nacional de España (Madrid). Sobretot del segle XIX.
- Cartells del Pavelló de la República. Biblioteca de la Universitat de Barcelona. Més de 1.000 cartells des de 1931 a 1939.
- Carteles Republicanos de la Guerra Civil Española. De la Sociedad Benéfica de Historiadores Aficionados y Creadores. Permet navegar per autors i temes.
- Cartells polítics. Principalment dels anys de la transició democràtica i les primeres eleccions. Procedeixen del Centre de Documentació de la Comunicació (CEDOC).
- Posters: Spanish Civil War Posters. De la Library of Congress.
Internacional
- By the People, For the People: Posters from the WPA, 1936-1943. Forma part de la Library of Congress American Memory.
- Center for the Study of Political Graphics. Tenen una col·lecció de cartells de contingut social, contracultural i reivindicatiu.
- Chisholm Larsson. Catàleg comercial amb més de 50.000 pòsters des de 1890. Permet fer cerques per diferents criteris (any, tema, dissenyador, etc) i inclou una secció de temàtica política.
- International Institute of Social History: Virtual Exhibitions (Amsterdam). Diferents exposicions temàtiques de caire social on podeu veure cartells i fotografies.
- International Poster Gallery. Catàleg comercial. Permet cercar per paraula clau, tema, país, període, artista, etc. Tenen una secció dedicada a War & propaganda.
- MAK. Österreichisches Museum für angewandte Kunst / Gegenwartskunst. Col·lecció de més de 22.000 cartells, molts d'ells publicitaris, d'aquest museu d'art contemporani i arts aplicades situat a Viena. L'organització és temàtica i permet la cerca per paraula clau.
- Musée des Arts Décoratifs. Tenen una col·lecció dedicada a Publicité-Graphisme i el dossier temàtic Petite histoire de l'affiche française.
- New York Public Library Digital Gallery. Inclou diverses col·leccions de posters com Turn of the Century Posters (1.000 cartells nord-americans i europeus, alguns d'ells comercials, entre 1893 i 1922).
- Russianposter.ru. Museu virtual del Lotman Institut für Russische und Sowjetische Kultur. Conté milers de cartells organitzats segons diferents criteris (cronològic, títol, autor) editats des de 1812. També organitzen exposicions virtuals.
- Russian Poster. Nombrosa col·lecció de cartells. En rus.
- Shanghai Propaganda Poster Art Center. Museu privat que inclou cartells xinesos de 1910 a 1990.
- Swiss Poster Collection. Cartells d'importants dissenyadors suïssos des de 1970 a 2011.
- Viintage. Anuncis i pòsters artistics en domini públic