Biociències

Bases de dades de Biociències

Banc de dades de biodiversitat de Catalunya
Recopilació de les fonts bibliogràfiques sobre la biodiversitat a Catalunya. Conveni entre el Departament de Medi Ambient i la Universitat de Barcelona.

Entrez (NCBI)
Portal web que cerca les diferents bases de dades del National Center for Biotechnology Information (NCBI). Pot recuperar seqüències, estructures i referències.

GenBank
Base de dades exhaustiva de seqüències de nucleòtids. Forma part de la International Nucleotide Sequence Database Collaboration, amb el DNA DataBank of Japan (DDBJ) i el European Nucleotide Archive (ENA). Les 3 organitzacions intercanvien dades diàriament.

Natural Science Collection
Bases de dades incloses:
•    Agricultural & Environmental Science Collection
•    Biological Science Collection
•    Earth, Atmospheric & Aquatic Science Collection

PubChem
Base de dades de substàncies químiques orgàniques amb la seva estructura i activitat biològica. Permet la cerca conjunta o per separat a les seves tres subbases: PubChem Substance, PubChem Coumpond i PubChem BioAssay.

PubMed
Motor de cerca de literatura biomèdica, incloent ciències de la vida, ciències químiques i bioenginyeria, entre d’altres, conegut com Medline quan es distribueix per proveïdors. PubMed és un recurs gratuït desenvolupat i mantingut pel National Center for Biotechnology Information  (NCBI), de la U.S. National Library of Medicine  (NLM) dels EUA, ubicat al National Institutes of Health (NIH).

SpringerProtocols
Base de dades de protocols de laboratori, amb accés a més de 60.000 protocols en biomedicina i ciències de la vida. Ofereix als investigadors accés a protocols pas a pas des de 1980, per a un ús immediat als seus laboratoris.

Àmbit internacional

PubMed
Motor de cerca de literatura biomèdica, incloent ciències de la vida, ciències químiques i bioenginyeria, entre d’altres, conegut com Medline quan es distribueix per proveïdors. PubMed és un recurs gratuït desenvolupat i mantingut pel National Center for Biotechnology Information (NCBI), de la U.S. National Library of Medicine (NLM) dels EUA, ubicat al National Institutes of Health (NIH).

SciFinder-n
Plataforma que integra diverses bases de dades de la Chemical Abstracts Service (CAplus, CASREACT, CHEMCATS, CHEMLIST, CIN, MARPAT i REGISTRY) i incorpora Medline. Destaca per l’opció de buscar productes químics per l’estructura, subestructura o per reaccions. Inclou catàlegs comercials. Els resultats de les cerques inclouen tot tipus de documents i hi destaquen les patents. Per consultar-la per primera vegada cal registrar-se des d’un ordinador connectat a la xarxa de la UAB i utilitzant el correu institucional de la UAB. Adreceu-vos a la biblioteca en cas de tenir problemes per accedir.

Scopus
Important tant pel continguts com pels serveis afegits: bibliometria, identificació d’autors i d'afiliacions. És la bases de dades de resums i cites revisades per homòlegs més gran del món. S’actualitza diàriament. Conté informació en 40 idiomes, més cobertura no anglosaxona (6900 revistes europees, més del 50% dels títols són europeus, sud-americans i d'Àsia-Pacífic).

Web of Science (WoS)
Portal d’àmbit principalment anglosaxó de l’empresa Clarivate Analytics que permet la consulta d’un conjunt de bases de dades bibliogràfiques i bibliomètriques de caràcter multidisciplinar. Permet fer cerques temàtiques i per obra i/o autor citats, consultar indicadors bibliomètrics (nombre de citacions, índex H, factor d’impacte de les revistes, etc.)

Àmbit regional

ÍnDICEs CSIC
Portal a les bases de dades del CSIC, aquest es un recurs bibliogràfic multidisciplinar que recopila i difon principalment articles d'investigació publicats en revistes científiques espanyoles i substitueix "Bases de datos CSIC: ICYT, IME, ISOC”.

OpenGrey: system for information on grey literature in Europe
Elaborada per l’Institut de l'information scientifique et technique, conté cites bibliogràfiques de la literatura grisa generada a Europa. Recull documents de ciència, tecnologia, biomedicina, economia, ciències socials i humanitats. Inclou informes tècnics o d’investigació, tesis doctorals, actes de congressos, publicacions oficials i altre tipus de literatura grisa. Accés lliure.

Història de la ciència

History of Science, Technology & Medicine
Integra quatre bibliografies: Isis Current Bibliography of the History of Science, Current Bibliography in the History of Technology (Technology and Culture), Bibliografia Italiana di Storia della Scienza i Wellcome Library for the History and Understanding of Medicine.

Servei d'arxius de ciència
Servei web que permet la localització, conservació i difusió del patrimoni documental de la ciència, la tecnologia i la medicina a Catalunya i les terres de parla catalana. Canalitza els fons documentals de caràcter cientificotècnic vers la xarxa d'arxius i actua com un punt de recollida i distribució d'informació. Accés lliure.