Segona Matinal d'innovació per construir el Sabadell Esport Hub

Segona Matinal d’innovació per construir el Sabadell Esport Hub

El pròxim divendres, dia 26 de febrer (a les 12.00 h), tindrà lloc el segon taller amb experts en emprenedoria, clústers i xarxes per avançar en la iniciativa de convertir la ciutat de Sabadell en un hub esportiu.

18/02/2021

L'objectiu és que el punt de vista expert afavoreixi la presa de decisions sobre el posicionament del SBD Esport Hub i la viabilitat del seu desplegament

Amb més de 210 entitats esportives, equipaments de primer nivell, un calendari que supera el centenar d’esdeveniments anuals, i un volum de persones que fan esport per damunt de la mitjana europea, la ciutat de Sabadell és considerada un motor de l’esport català. Per aquest motiu, s'està treballant amb la iniciativa Sabadell Esport Hub (SBD Esport Hub).

Els experts que van participar en la primera Matinal d’innovació del Hub b30, organitzada pel Parc de Recerca UAB a finals del 2020, van destacar l’oportunitat de potenciar una combinació d'actius tangibles (espais esportius, agents de coneixement, indústria esportiva) amb intangibles (com el teixit empresarial, capacitat de gestió d'esdeveniments i marca). No obstant això, perquè el SBD Esport Hub mobilitzi emprenedors i generi ocupació, projecció i cohesió social, els experts també van apuntar que cal afrontar desafiaments. Segons els experts, cal que aquest nou hub disposi d’una planificació realista, d’un model de negoci solvent sorgit de la col·laboració pública-privada, i d’una bona coordinació amb agents d’emprenedoria i de recerca i innovació.

Per tal d'aprofundir en aquestes recomanacions, el divendres 26 de febrer (a les 12.00 h) se celebrarà en modalitat virtual la segona Matinal d’innovació sobre el SBD Esport Hub, amb el  títol Els hubs esportius, xarxes expertes.

Repetint el format de la sessió prèvia, nou professionals amb experiència en el món dels clústers, els hubs i l’emprenedoria de l’àmbit de l’esport, oferiran en obert breus ponències sobre les propostes de valor dels hubs i sobre els seus desafiaments:

  • Albert Mundet: El Barça InnovationHub: Model d'impacte global.
  • Jordi Ferré: Vigilància tecnològica i de mercat per a inversions estratègiques.
  • Josep M. Monti: Models descentralitzats de hubs de sportTech: Lliçons apreses.
  • Carles Combarros: Finançament i mentoring a emprenedors: Recomanacions.
  • Iolanda Triviño: InnovationPlacemaking: d´Espais físics a LivingLabs.
  • Lluís Blanch: El desafiament de posicionar-se en recerca i innovació en salut.
  • Gemma Riu: Els desafiaments del finançament i de la governança d'un hub.
  • Ricard Castellet: Els desafiament de captar talent i treballar en xarxa.
  • Oriol Serra: Claus per posicionar-se i aconseguir projectes tractors.

L’objectiu del Parc de Recerca UAB, organitzador d'aquest esdeveniment amb la col·laboració de l'IRE-UAB, és que l’experiència professional i el punt de vista expert d'aquests ponents afavoreixin la presa de decisions sobre el posicionament del SBD Esport Hub, i contribueixin a la viabilitat del seu desplegament.