(Re)Trobades. Una visió arqueològica a la primera circumnavegació mundial (1519-1522)

cartell de la exposició

El passat 8 de novembre a les 17h al Museu d'Arqueologia de Catalunya (Barcelona) hi va tenir lloc un seminari amb l'objectiu de reflexionar sobre com eren les poblacions indígenes entre d'altres

27/10/2022

Què va significar la primera circumnavegació mundial de l’expedició Magallanes-Elcano per les poblacions indígenes dels diferents punts del planeta pels que va passar? Com eren les poblacions indígenes i com varen ser les relacions amb els navegants europeus durant i a partir d'aquest primer contacte? Com l'Arqueologia ens pot ajudar a contrastar els relats històrics? 

 

 
L'objectiu del seminari és reflexionar en torn aquestes i d'altres preguntes a partir de les investigacions arqueològiques realitzades en els darrers anys a les Illes Canàries, la costa atlàntica de Patagònia, a l’Estret de Magallanes i les Illes de Guam.
 

 

El seminari va tenir lloc el passat 8 de novembre a les 17h al Museu d'Arqueologia de Catalunya (Barcelona).

 

Es tracta d'un seminari presencialgratuït obert a especialistes, estudiants i públic en general.

 

El seminari està organitzat pels projectes d'investigació Arqueología en el mar interior de Última Esperanza (Magallanes, Chile) del Departament de Prehistòria de la UAB i ABERIGUA-Arqueologia del Colonialisme Ibèric a Guam i les illes Marianes del Departament d’Humanitats de la UPF.

 

Podeu consultar el programa sencer aquí.