Índia, una modernització conflictiva
El govern ha contestat endurint la repressió sobre aquestes mobilitzacions. Segons els autors, s'està perdent l'ocasió de generar un debat sobre el model de desenvolupament que s'ha de desplegar. L'actual rumb dels esdeveniments pot generar un augment del conflicte i pot tenir greus conseqüències per a la democràcia índia.
Martínez Alier i Temper fan recerca sobre el "metabolisme" de l'economia de l'Índia (és a dir, l'entrada i sortida d'energia i materials a l'economia), i sobre els conflictes socio-ambientals que en resulten. Altres post-docs o doctorands de l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA) i del Departament d'Economia i d'Història Econòmica de la UAB, com Jesús Ramos-Martín, Daniela Russi, Ana Citlalic González, José Carlos Silva, Cristina Sendra i el professor de recerca ICREA Mario Giampietro, fan recerca sobre el "metabolisme" social de Catalunya, Espanya, Mèxic, Perú, Xina i altres països tot plantejant-se una pregunta: quan l'economia creix, es "desmaterialitza"? La reposta és clarament negativa.
(Podeu llegir també una versió més llarga de l'article a l'Economic and Political Weekly de Mumbai del 28 d'abril amb el títol "Is India too poor to be green?": http://www.epw.org.in/uploads/articles/10537.pdf)
Referències
http://www.iht.com/articles/2007/04/27/opinion/edalier.php