Guanyadores del Premi CIEU 2019: "No es tracta només de crear una idea o empresa, sinó d'aportar quelcom més a la societat"

Judith Granados i Lissette Cruz, guanyadores del Premi CIEU a la idea més emprenedora 2019
Judit Granados i Lissette Cruz, estudiants del Màster en Direcció i Organització de Turisme d'Esdeveniments, van guanyar el 1r Premi CIEU a la idea més emprenedora de 2019, a la categoria "FUABFormació" pel seu projecte "Turisme paradisíac per a persones amb discapacitat motora". Parlem amb elles per conèixer més detalls sobre aquesta proposta innovadora, i sobre què en pensen de l'emprenedoria impulsada des de la UAB.

29/01/2020

El Centre d'Iniciatives Emprenedores Universitàries (CIEU) va celebrar el passat desembre el lliurament del X Premi a la idea més emprenedora 2019, a la Sala d'Actes de la Facultat d'Economia i Empresa de la UAB. El projecte Turisme paradisíac per a persones amb discapacitat motora de Lissette Cruz i Judit Granados, estudiants del Màster en Direcció i Organització de Turisme d'Esdeveniments, va aconseguir el 1r guardó a la categoria FUABFormació.

Les estudiants ens parlen de la seva proposta innovadora i sobre què en pensen del foment de l'emprenedoria entre la comunitat universitària que potencia la UAB.

En què consisteix el projecte que vau presentar al concurs?

Judit Granados: El nostre projecte Turisme paradisíac per a persones amb discapacitat motora consisteix en crear a Punta Cana (República Dominicana) una destinació que sigui adaptada 100% per a persones amb discpacitat motora.

Per que sigui una realitat, qué necessitaríeu?

Judit Granados (JG): Principalment ens faltarien contactes, tant a nivell institucional, a Punta Cana, com també d'empreses organitzadores, hotels i altres serveis.

Lissette Cruz (LC): Tenir el suport del govern, d'institucions que treballin amb la discapacitat física motora, tant a la República Dominicana com a Espanya, d'on vindrien els turistes.

Per qué l'heu enfocat cap al turisme accessible i al Carib?

JG: Cada una de nosaltres ha aportat una mica de la seva part. En el meu cas, la vessant més social, ja que he tingut experiències amb persones amb disfuncionalitats, tant físiques com mentals, i volia afegir el meu granet de sorra.

LC: Jo sóc d'allà, conec l'illa, és un indret que ho té tot. És bonica i atractiva per a tothom, tant per a persones amb discapacitat com les que no en tenen.

Teniu la intenció de portar a la práctica la vostra idea?

JG: Potser en un futur, en quant tinguem més recursos, més contactes. Ara estem estudiant i no ho veig factible.

LC: Potser després d'acabar el Màster i si aconseguim el suport d'algunes institucions.

 

Lissette CruzJudit Granados
 
Lissette Cruz i Judit Granados amb el diploma de guanyadores del 1r Premi CIEU a la idea més emprenedora 2019


Què representa per vosaltres haver guanyat el 1r premi CIEU a la idea més emprenedora a la categoria "FUABFormació"?

LC: Representa per a nosaltres la distinció. Vinc de la República Dominicana, i saber què he posat el nom del meu país aquí a Espanya, a la Universitat, i que estàvem competint amb més de cent idees emprenedores, m'omple de satisfacció que hagi guanyat la nostra.

JG: No es tracta només de crear una idea o una empresa, sinó d'aportar quelcom més a la societat.

Per què us vau decidir a presentar el vostre projecte al certamen?

LC: Primer de tot, perquè ens va motivar el professor David Urbano, i també pensàvem que la nostra idea era completa, disruptiva, original, creativa, i sobretot, tenia aquest component social que ara està tan demandat en el sector del Turisme.

Què opineu sobre els premis CIEU que ajuden a fomentar l'emprenedoria i innovació entre la comunitat universitària i alumni?

JG: Ho veig com quelcom necessari perquè aporten aquell grau d'emprenedoria d'anar una mica més enllà, en un país com Espanya, on un gran percentatge de la gent vol ser funcionària sense més. Que hi hagi professors i iniciatives com aquestes per impulsar l'emprenedoria, em sembla genial.

LC: Iniciatives d'aquest tipus desperten una guspira emprenedora en cada un dels estudiants.

Creieu que des de la Universitat es potencia suficientment l'emprenedoria entre l'alumnat?

LC: Sí, perquè ens van motivar a tots els de la classe a participar al concurs del CIEU, i també ens van guiar en tot el procés per l'elaboració de la idea. Crec que va ser una part molt important perquè hi poguèssim participar tots.

JG: En l'àmbit de coneixement en què nosaltres estem és més habitual veure l'emprenedoria a les aules, però en d'altres, com el científic, també és necessari donar aquest impuls als estudiants.

Esteu estudiant el Màster Oficial en Direcció i Organització de Turisme d'Esdeveniments a la UAB. Creieu que es pot fer molta innovació i emprenedoria en el sector MICE?

JG: Es pot realitzar molta emprenedoria en aquest Sector perquè encara no està molt professionalitzat, i es pot innovar tant a nivell de recursos humans com en serveis.

LC: Tot es pot millorar, i ara tenim l'avantatge de la tecnologia que ens ajuda a crear i a fer volar la nostra imaginació per cercar noves eines per al Sector.

Voleu dedicar-vos professionalment a l'emprenedoria i innovació?

LC: Per la meva part, sí m'agradaria dedicar-m'hi quan torni al meu país, o aquí, i muntar la meva pròpia empresa d'organització d'esdeveniments acadèmics i corporatius.

JG: Jo també vull ser emprenedora i formar la meva pròpia empresa, per oferir serveis a d'altres empreses o emprenedors que ho necessitin. M'agradaria començar en organitzar esdeveniments de motociclisme, en els mundials de MotoGP i superbikes.

Lissette Cruz és Graduada en Administració i Direcció d'Empreses per la Pontificia Universidad Católica Madre y Maestra a República Dominicana. Ha treballat en una fundació d'ajuda integral als més necessitats abans de venir a la UAB a estudiar el Màster en Direcció i Organització de Turisme d'Esdeveniments.

Judit Granados és Graduada en ADE a la Universitat Pompeu Fabra. Després de finalitzar el Grau es va encaminar cap al món dels esdeveniments, participant en l'organització i coordinació d'activitats del món del motocilisme, com la Rider 1000.