El debat sobre les humanitats digitals torna a la Facultat

24/11/2016
Si les Humanitats són un agent social i cultural per ajudar a crear consciència crítica, en l’actualitat, al món digital i digitalitzat, els estudiosos han de ser capaços de crear les seves pròpies eines, sense esperar que d’altres no experts ho facin. La titulació d’Estudis Clàssics ofereix una reflexió sobre aquesta temàtica, amb l’exposició de diverses experiències.
L’acte començarà a les 9.00h amb una presentació a càrrec de Joan Carbonell, degà de la Facultat, Gemma Puigvert, cap del Departament de Ciències de l’Antiguitat i de l’Edat Mitjana, i José Martínez Gázquez, coordinador del Grau d’Estudis Clàssics. Tot seguit, Charles Delattre, de la universitat Paris Ouest Nanterre, comentarà les “humanitats clàssiques i humanitats digitals”. A continuació, a les 10.00h, serà el torn de Josep Antoni Iglesias Fonseca, de la UAB, que continuarà amb el tema de les “humanitats digitals”.
Després d’una pausa de 15 minuts, a les 11.00h, serà Fernando González, de la Universitat A Coruña, qui parlarà sobre “base de dades de literatura de controvèrsia islamo-jueu-cristiana”. Més tard, a les 11.45h, Sebastià Giralt, de la UAB, oferirà una xerrada titulada “Arnau DB. Corpus digital d’Arnau de Vilanova”. El seguirà Ana Gómez Rabal, de l’Imf-CSIC de Barcelona, qui a les 12.30h exposarà “la composició d’un diccionari de llatí medieval: tradició lexicogràfica i reptes digitals”. Finalment, Manel Gracia Sánchez, de la Universitat de Barcelona, parlarà sobre “Epigrafia en 3D” a les 13.15h. Un cop acabades les xerrades, es tancarà l’acte amb un col·loqui.
Més informació:
Programa