• Diploma d'Especialització UAB
  • Codi de l'estudi: 3780/7
  • 7a edició
  • Modalitat: Presencial.
  • Crèdits: 30 ECTS
  • Inici: 08/11/2023
  • Final: 11/07/2024
  • Places: 30
  • Orientació: Professional
  • Preu: 1680 €
  • Preu especial 336 €
    Col·lectiu d'aplicació:
  • Idioma de docència: Català
  • Lloc: Facultat d'Economia i Empresa- Campus Sabadell, C/ dels Emprius, 2, 08202 Sabadell i altres espai a concretar
Aquest programa sorgeix de la cooperació entre l'àmbit universitari, l'administració local i la societat civil. Amb el suport de: Teler Cooperatiu, Promoció Econòmica de Sabadell, SL /Ajuntament de Sabadell, Federació Cooperatives de Treball de Catalunya, Ateneus Cooperatius /programa Aracoop, Direcció General d'Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l'Autoempresa, Fundació Seira, Fundació Roca i Galès, Xarxa d'Economia Social-XES, Fundació Autònoma Solidària-FAS

Pots consultar el dossier i el díptic per a ampliar informació del programa, l'objectiu principal del qual és construir un marc conjunt d'aprenentatge, formació i debat al voltant de l'Economia Social i Solidària. És a dir, al voltant de les potencialitats, trets diferencials i limitacions de l'economia social i solidària en la construcció i consolidació de projectes que donin resposta a drets, necessitats i inquietuds socials, i en la definició de noves estratègies de transformació del model actual de desenvolupament socioeconòmic.

En tant que proposta formativa, es planteja com a facilitadora d'eines i coneixements arrelats al territori, oferint a l'hora un acompanyament especialitzat i personalitzat. És per aquest motiu que el programa segueix una metodologia innovadora, i s'estructura seguint el fil del disseny i posada en marxa d'un projecte nou, o d'una vessant nova d'un projecte ja existent. Aquesta metodologia aposta per resseguir els elements claus de l'Economia Social i Solidària aportant alhora un marc teòric per a l'anàlisi del context, la idoneïtat i potencialitat de les propostes, la teoria aplicada necessària per a un desenvolupament integral dels projectes, i la pràctica per concretar i materialitzar les propostes.

D'acord amb els agents que l'impulsen, el diploma d'especialització és una eina especialment adreçada a tres col.lectius. En primer lloc, a totes aquelles persones que participen ja de manera activa en cooperatives o entitats de l'Economia Social i Solidària o del teixit social, i a totes aquelles que volen impulsar algun projecte en aquesta línia. En segon lloc, a totes les persones que des d'administracions públiques locals o supralocals o des d'altres espais institucionals participen en àmbits com el d'atenció a l'exclusió social, processos d'intervenció comunitària, enla promoció de l'ocupació o en l'impuls econòmic del territori, i que volen eines concretes per aplicar en el dia a dia del seu lloc de treball. I també a graduats universitaris que busquen una especialització i alhora la possibilitat de traduir d'una forma concreta i directa en el territori els coneixements adquirits en els seus estudis previs.

Sortides professionals

- Emprenedoria social.
- Assessoria d'entitats de l'Economia Social.
- Assessoria d'AAPP en temes d'Economia Social aplicats al sector públic.

Pràctiques

Els màsters i postgraus propis de la UAB poden preveure o facilitar la realització de pràctiques acadèmiques externes en empreses o institucions amb la finalitat que l'estudiant assoleixi un grau d'experiència professional que li faciliti la inserció o la promoció en l'àmbit laboral.

Per a aquest estudi, són possibles les pràctiques no curriculars (optatives):

  • No curriculars
    Com a alumne matriculat a la UAB, disposes d’accés al portal de l'ocupació de la Universitat, el Servei d'Ocupabilitat mitjançant el qual pots participar en processos de selecció, tant per a estades de pràctiques no curriculars com per aconseguir un contracte de treball. En ambdós casos, cal que t’inscriguis a l’aplicació Nexus.

Beques i ajuts

A través de les entitats socials i locals col.laboradores lligades al postgrau es
poden facilitar beques parcials de fins al 80% del cost del Postgrau.

Els/les membres de cooperatives sòcies de la Federació de Cooperatives de Treball
de Catalunya poden sol.licitar el cofinançament

Centres responsables

Facultat d'Economia i Empresa

Centres col·laboradors

Promoció Econòmica de Sabadell, S.L
Teler Cooperatiu

Contacte

Rosa Garcia Hernandez

Telèfon: 935812293

Més informació

Vols rebre més informació?