Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

Últims dies per apuntar-se als Tallers de Formació Artística del segon semestre

01 feb. 2022
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

Els Tallers de Formació Artística semestrals, i la participació al Cor i a l'Orquestra de la UAB són una bona oportunitat per desenvolupar una disciplina artística dins de la universitat i compten amb reconeixement acadèmic de crèdits ECTS. 

 

Formació artística

Els formularis per apuntar-se a les proves d'accés al Cor i a l'Orquestra també estan disponibles. 

El 7 de febrer comencen les inscripcions per als tallers de formació artística i els Grups Estables de la Universitat Autònoma de Barcelona. Aquestes activitats semestrals ofertes per Cultura en Viu estan dividides en quatre Aules (Música, Teatre, Dansa i Escriptura) i ofereixen nombroses propostes amb les quals desenvolupar aptituds artístiques de la mà de professionals dels diferents sectors. Totes aquestes propostes compten amb preus reduïts per a membres de la comunitat universitària i amb reconeixement acadèmic de crèdits ECTS.

Aquest segon semestre des de Cultura en Viu us invitem a participar en els següents tallers: 
 
El Taller de Tècnica de Veu, dirigit per Óliver Carrasco, és una magnífica oportunitat per conèixer el teu instrument vocal, aprendre a controlar-lo i jugar-hi. 
 
El Taller d’Iniciació a les Danses Urbanes, dirigit per Héctor Puigdomènech, està enfocat a tots aquells que vulgueu endinsar-vos als diferents estils de la cultura hip-hop (popping, locking...), a més, aprendreu a millorar la coordinació, l'equilibri, el ritme i la memòria coreogràfica. 
 
El Taller d’Escriptura Creativa, dirigit per Jordi Gol, us donarà eines per poder millorar l'expressió i enriquir l'estil literari propi. Així mateix, exercitareu la creativitat i elaborareu relats breus i microrelats. 
 
En el Taller d’Iniciació a la Interpretació Teatral en anglès, dirigit per Sophie Leyne i coorganitzat amb la Unitat de Dinamització Comunitària, podreu experimentar amb els diferents vessants de la interpretació a partir del cos i la veu mentre desenvolupeu la llengua anglesa. 
 
El Taller d’Iniciació a la Dansa Contemporània, dirigit per David Nóvoa, us aportarà consciència corporal i els coneixements bàsics i tècnics per tal de poder ballar o improvisar utilitzant tots els límits físics que el mateix cos permet experimentar. 
 
Finalment, el Taller teatral “Transfeminismes, gènere i arts vives”, dirigit per Míriam Escurriola, està enfocat a la creació i al fet de trobar i desplegar la potència d’un treball sobre feminisme, gènere, i identitat a través del cos i l’expressió escènica. Aquest taller es realitza de forma conjunta amb l'Observatori per a la Igualtat.

Per un altre costat, si en vols saber més t’invitem a conèixer les aules de Música, Teatre, Dansa i Escriptura on podràs trobar totes les propostes artístiques que oferim des de Cultura en Viu al llarg de l’any: 

L'Aula de Música està dirigida per Poire Vallvé des del curs 2001-2002 i engloba diferents grups estables i tallers. Segons el mateix Vallvé: "L'Aula de Música proposa la formació integral de la persona en els diferents grups i projectes, expressió i musicalitat, desenvolupament de l'instrument, de la veu i l’oïda, coneixements musicals... Però sobretot la possibilitat de viure una bonica experiència de grup compartint vivències, assaigs i concerts". L'Aula està conformada pels Grups Estables del Cor i Cor de Cambra (dirigits també per Vallvé) i l'Orquestra de la UAB (dirigida per Jesús Badia) i la seva participació pot ser també semestral. 

Per la seva banda, l'Aula de Teatre està dirigida per Ricard Gázquez, qui la descriu com un laboratori, un lloc idoni on investigar, practicar i estar atents a les tendències teatrals sense perdre de vista els clàssics. Gázquez és el director del Grup Estable de Teatre, el principal espai de l'aula, que a més compta amb els següents tallers de formació anuals: Iniciació a la Interpretació Teatral (dirigit per Màrcia Cisteró), i Interpretació Teatral: de la sala d'assaig a escena (dirigit per Arnau Vidal).

Cultura en Viu també ofereix el Taller de Teatre per a majors de 50 anys, que està dirigit per Marta Sorribas i està orientat a aquelles persones majors de 50 que tinguin inquietuds per desenvolupar i viure els processos d'un espectacle teatral des de dins.

L'Aula de Dansa és, en paraules de Laia Santanach, un espai d'aprenentatge, reflexió i inspiració on el cos és el vehicle de comunicació en tot moment. Utilitzant tècniques de la dansa contemporània, les activitats de l'aula treballen la formació, la recerca i la creació per culminar el curs amb una mostra al públic fruit de la proposta creativa treballada en els diferents espais. Compta amb els següents tallers anuals: el Taller de Dansa Contemporània (Iniciació), dirigit per Mario G. Ferrer, el Taller de Dansa Contemporània (Nivell mig), dirigit per la mateixa Laia Santanach.

Aquest segon semestre podeu aprofitar per iniciar-vos en el taller d'iniciació a les danses urbanes, o aprofitar l'oportunitat de fer un taller semestral de dansa contemporània si no vau poder apuntar-vos a la versió anual que va començar el passat novembre.

Finalment, l'Aula d'Escriptura està dirigida per l'editor i autor Jordi Gol, qui també condueix les diferents activitats de l'aula. En aquest espai de creació i experimentació literària, aquest segon semestre podreu conèixer algunes de les tècniques d'escriptura de la narrativa de ficció i l'assaig gràcies al Taller d'Escriptura Creativa 

Pots trobar els detalls de cada taller de formació i del Cor i l'Oquestra (horaris, preus, descripcions, reconeixement acadèmic ...) en la respectiva pàgina de cada un a través de l'enllaç. Si tens algun dubte per resoldre, pots visitar el lloc web de Cultura en Viu per obtenir més informació o consultar a l'equip mitjançant el correu electrònic inscripcions.cultura@uab.cat

Dins de