Màster en Carrera Esportiva (MFPCE)

Formació integral en gestió de la carrera esportiva. Estratègies, models i eines d'assistència per fer una gestió integral, professional i internacional de la carrera esportiva.

 • Màster de Formació Permanent UAB
 • Codi de l'estudi: 4752/2
 • 2a edició
 • Modalitat: Semipresencial
 • Crèdits: 60 ECTS
 • Inici: 14/10/2024
 • Final: 10/07/2025
 • Places: 25
 • Orientació: Professional
 • Preu: 5100 €
 • Idioma de docència: Castellà (80%), Anglès (20%)
 • Lloc: Primer semestre: virtual. Segon semestre: UAB, Aulari Central, Facultat de Ciències de la Comunicació, CAR Sant Cugat i altres centres esportius col·laboradors

L'assessorament de carrera esportiva, nova ocupació en el mon de l'’esport, requereix formació específica i una visió integral. La UAB i el Centre d’'Alt Rendiment Esportiu de Sant Cugat amb la col·laboració d’'INEFC i clubs esportius s'’han unit per oferir-te aquest màster. El programa està especialment adreçat a esportistes en actiu i retirats amb un grau universitari i professionals de les ciències de l’'esport, les ciències socials i les de la salut que vulguin encaminar la seva carrera professional a l’'alt rendiment esportiu.

El programa et permetrà conèixer les principals teories i aproximacions filosòfiques a la carrera esportiva, els elements que conformen l’'entorn esportiu i els models de gestió de carrera esportiva a nivell internacional, de la mà d'’experts internacionals i professionals que treballen en la gestió des de clubs i serveis d’'assessorament a esportistes. Et dotarà d'els coneixements teòrico-pràctics i les habilitats necessàries per fer-ne una gestió integral, treballant aspectes relacionats amb la comunicació, l'’assessorament econòmic i legal o la prevenció i salut.

El primer semestre s’impartirà en format en línia, i el segon semestre tindrà format presencial amb un fort component pràctic en centres esportius públics i privats.

Les assignatures del primer semestre es poden cursar com a diploma d’'especialització en Gestió de Carrera Esportiva o com a cursos d’'especialització: curs d'’especialització en Entorn Esportiu i curs d’'especialització en Gestió de Carrera Esportiva. Informa’t d'’aquestes modalitats i els requisits d’'accés.

Sortides professionals

- Tutoria i mentoria per a esportistes en centres formatius i esportius
- Formació i orientació per a professionals en entitats esportives.
- Emprenedoria en l'àmbit esportiu
- Assessoria de carrera esportiva en centres esportius públics o privats.
- Direcció i gestoria de serveis i programes de carrera esportiva.


Igualment aquesta formació serveix com a especialització complementària a altres professions com entrenadors i entrenadores, psicòlegs i psicòlogues de l'esport, orientació educativa en centres amb estudiants-esportistes, coordinació esportiva en clubs i federacions o responsables de planters, entre d'altres.

Pràctiques

El segon semestre del Màster és de caire totalment pràctic i en ell es farà una aproximació a com treballen els centres i clubs esportius. Es desenvoluparà en modalitat presencial en els diferents centres que coordinen i participen en el màster (UAB, CAR de Sant Cugat, Club Natació Sabadell, etc.). Les assignatures del segon semestre (A6-A9) tindran unes hores teòriques per explicar el model de treball a cadascun dels centres (8) i la major part de les hores de docència (24) seran de pràctiques. Es pretén que els estudiants coneguin in situ com es treballa la carrera esportiva i cadascun dels centres que formarà part del programa.

Beques i ajuts

Consulta tota la informació sobre possibilitats de beques i ajuts a la pàgina de beques, ajuts i convocatòries UAB.

Centres responsables

Institut de Recerca de l'Esport, IRE

Centres col·laboradors

Club Natació Sabadell
Centre d'Alt Rendiment (CAR)
Club Natació Banyoles
Tennis Empowerment Center Carles Ferrer Salat
Villarreal Club de Fútbol SAD
Athletic Club
Atlètic Terrassa Hockey Club
Eduvic SCCL (Antaviana)
Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya
Centre d'Esports L'Hospitalet

Contacte

Berta Cerezuela Martinez

Telèfon: 935811992

Més informació

Vols rebre més informació?