Especialització en Desenvolupament de Carrera Esportiva

Formació online en gestió de carrera esportiva. Estratègies i models d¿assistència als esportistes a nivell internacional i com fer una gestió integral de la carrera esportiva.

 • Diploma d'Especialització UAB
 • Codi de l'estudi: 4754/2
 • 2a edició
 • Modalitat: Online
 • Crèdits: 33 ECTS
 • Inici: 14/10/2024
 • Final: 14/02/2025
 • Places: 25
 • Orientació: Professional
 • Preu: 2805 €
 • Idioma de docència: Castellà (80%), Anglès (20%)
 • Lloc: Virtual

L’'assessorament de carrera esportiva és una de les noves ocupacions sorgides en el mon de l’'esport, i requereix d'’una formació específica i amb visió integral. Aquest diploma, en format en línia, s'adreça a esportistes en actiu i retirats que volen orientar la seva carrera professional a treballar en l'’alt rendiment esportiu.

El programa de diploma et permetrà conèixer i aprofundir en els models i estratègies per gestionar la carrera esportiva, i et dotarà de coneixements i habilitats necessàries per fer-ne una gestió integral. S’'estructura en cinc assignatures en que aprofundiràs en les principals teories i aproximacions filosòfiques a la carrera esportiva, s'’analitzen els diferents elements que conformen l’'entorn esportiu (entrenadors, famílies, etc.) i els models d'’assistència existents actualment a nivell internacional, de la mà d’experts. També treballarà com aspectes específics sobre comunicació (gestió de marca, comunicació interpersonal o gestió de crisis), assessorament econòmic i legal (marc jurídic i normatives, activació de patrocinis o accions de màrqueting, anàlisis de dades) o prevenció i salut en l’'esport d'’alt rendiment (aspectes mèdics-fisiològics, psicològics i socials).

El diploma forma part del Màster de Formació Permanent en Carrera Esportiva. Si estàs interessant en ampliar la teva formació, informa'’t del programa de màster i els requisits d'’accés. També pot cursar-se com a cursos d'’especialització: curs d'’especialització en Entorn Esportiu i curs d’'especialització en Gestió de Carrera Esportiva.

Sortides professionals

- Assessoria de carrera esportiva en centres esportius públics o privats.
- Direcció i gestoria de serveis i programes de carrera esportiva.
- Tutoria i mentoría per a esportistes en centres formatius i esportius.
- Formació i orientació per a professionales en entitats esportives.
- Emprenedoria en l'àmbit esportiu.

Igualment aquesta formació serveix com a especialització complementària a altres professions com entrenadors i entrenadores, psicòlegs i psicòlogues de l'esport, orientació educativa en centres amb estudiants-esportistes, coordinació esportiva en clubs i federacions o responsables de planters, entre d'altres.

Pràctiques

Els màsters i postgraus propis de la UAB poden preveure o facilitar la realització de pràctiques acadèmiques externes en empreses o institucions amb la finalitat que l'estudiant assoleixi un grau d'experiència professional que li faciliti la inserció o la promoció en l'àmbit laboral.

Per a aquest estudi, són possibles les pràctiques no curriculars (optatives):

 • No curriculars
  Com a alumne matriculat a la UAB, disposes d’accés al portal de l'ocupació de la Universitat, el Servei d'Ocupabilitat mitjançant el qual pots participar en processos de selecció, tant per a estades de pràctiques no curriculars com per aconseguir un contracte de treball. En ambdós casos, cal que t’inscriguis a l’aplicació Nexus.

Beques i ajuts

Consulta tota la informació sobre possibilitats de beques i ajuts a la pàgina de beques, ajuts i convocatòries UAB.

Centres responsables

Institut de Recerca de l'Esport, IRE

Centres col·laboradors

Centre d'Alt Rendiment (CAR)
Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya
Club Natació Sabadell

Contacte

Berta Cerezuela Martinez

Telèfon: 935811992

Més informació

Vols rebre més informació?