Error: manca enllaç de capçalera a la plana

Agroalimentación

Agroalimentació

llegeix-lo

Noves composicions lipídiques per recobrir bacteriòfags

Estat de la IP: PCT/EP2014/069985 - EP data preferent: 19/09/2013

Descripció: L’ús dels bacteriòfags per a controlar els bacteris està bastant estès i hi ha diversos productes comercials diverses que ja s’usen com a desinfectants de superfícies, agent de control bacterià del bestiar o producte de salut alimentària. El problema és que sovint aquests productes no tenen un resultat òptim per dues raons diferents: a) pH: si s’administren bacteriòfags sense recobriment a animals o humans s’observa una disminució significant de l’eficàcia de la concentració a causa de les condicions de pH baix del tracte gastrointestinal. b) Emmagatzematge: la liofilització és una bona solució per a l’emmagatzematge dels productes. No obstant això, que es liofilitzen els bacteriòfags s’observa una disminució important de la infectivitat. Les nanopartícules desenvolupades pels nostres científics permeten un bon rendiment viral dels bacteriòfags fins i tot si s’administren a animals o si es liofilitzen. Les dades experimentals en aviram contaminat amb Salmonella mostren que els bacteriòfags recoberts tenen la mateixa activitat lítica que els bacteriòfags sense recobriment, però presenten una eficàcia més duradora contra els bacteris.

Departament: Departament de Genètica i Microbiologia

Contacte: Lucas Martín