Història

Bases de dades de Història i Arqueologia

Cartells de la història civil espanyola
Pretén ser un catàleg col·lectiu de cartells de la República i de la Guerra Civil Espanyola. Elaborada pel Centre Documental de la Comunicació (CEDOC), secció de la Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca General, en col·laboració amb el Servei de Biblioteques de la UAB.

Catalunya durant el franquisme
Pretén posar a disposició dels investigadors informació del període franquista. El seu disseny tècnic en clau de base de dades agrupa més de mig miler de registres sobre organitzacions, institucions, biografies, fenòmens i esdeveniments viscuts durant el període franquista a Catalunya.

Fons d'història local [de Catalunya]
Base de dades bibliogràfica que recull informació sobre història, societat, cultura i art de Catalunya. Aquest catàleg, amb una descripció especialitzada del contingut dels documents segons el Tesaurus d’Història de Catalunya, conté referències de monografies, revistes, articles, tesis i literatura grisa recollides a centres d’informació de tot Catalunya. Aquest projecte està gestionat pel SIBHIL·LA en col·laboració amb el Departament d’Història Moderna i Contemporània i el Servei de Biblioteques.

Manuscrits catalans de l'Edat Moderna
Inclou materials procedents de camps diversos de la història de la cultura catalana: ciència, dret, ensenyament, espiritualitat, filosofia, historiografia, literatura, predicació, teologia, etc. El resultat és un ampli panorama de la producció escrita als Països Catalans.

Memòria Digital de Catalunya
Memòria Digital de Catalunya (MDC) és un dipòsit cooperatiu des del que es poden consultar, en accés obert, col·leccions digitalitzades de revistes catalanes antigues, fotografies, mapes, cartells, ex-libris, etc. relacionats amb Catalunya.

Nationalsozialismus, Holocaust, Widerstand und Exil 1933-1945
Base de dades que conté digitalitzats uns 40.000 documents sobre nacionalsocialisme, propaganda i ideologia nazi, legislació nacionalsocialista, i resistència i persecució durant el "Tercer Reich". A més, inclou 18.000 articles biogràfics sobre dirigents i víctimes del "Tercer Reich", i altres informacions sobre estructura i organització del règim.

The Labyrinth: resources for medieval studies
Història i civilització medieval.

Tiempo de historia digital
Base de dades de la revista en paper "Tiempo de Historia" que abasta des de desembre de 1974 fins juliol de 1982. Especialitzada en la II República i la Guerra Civil.

HISTÒRIA D'ALTRES DISCIPLINES

Base de dades Col·lecció Martorell-Solanic

Base de dades que dóna accés al material no publicat, com fotografies, diapositives, dibuixos, epistolari, entrevistes a diaris i revistes, treballs científics d'altres autors i especialitzats en música, història de la música i pedagogia musical, fulletons i documentació personal del Dr. Oriol Martorell i la seva esposa Montserrat Solanic.

Bibliografía española de historia de la ciencia y de la técnica
Base de dades que recull totes les publicacions fetes sobre història de la ciència i de la tècnica a Espanya i/o realitzades per autors espanyols, i publicades a partir del 1988.

History of science, technology, and medicine
Base de dades que integra quatre bibliografies: Isis Current Bibliography of the History of Science, Current Bibliography in the History of Technology (Technology and Culture), Bibliografia Italiana di Storia della Scienza i Wellcome Library for the History and Understanding of Medicine. Inclou articles de revistes, actes de conferències, llibres, disertacions, mapes i altres materials relacionats.

MacTutor history of mathematics archive
Història de les matemàtiques. Gestionada per la University of St. Andrews. Es coneix també com a : History of mathematics archive.

Pharmakoteka: base de dades de medicaments antics
Base de dades d'específics i especialitats farmacèutiques antigues (1800-1960), creada com a línia de recerca del Museu de la Farmàcia Catalana, i com a eina docent de la Unitat d'Història, Legislació i Gestió farmacèutiques de la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona.

Arqueologia i Paleontologia (Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya)
Portal de recursos sobre Arqueologia i Paleontologia del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Inclou mapa d'intervencions arqueològiques, Pla de recerca de l'arqueologia i la paleontologia catalanes, Inventari del Patrimoni Arqueològic i Paleontològic, a més del projecte web "ArqueoXarxa", una xarxa que aglutina els principals museus d’arqueologia, equipaments i jaciments museïtzats de Catalunya.

Archaeology Data Service. University of York
Arxiu digital d'Arqueologia de lliure accés, creat per la Universitat de York. Els documents estan disponibles en format PDF.

Artefacts
Enciclopèdia en línia d´objectes arqueològics. L'objectiu del projecte del Centre National de la Recherche Scientifique Français és el de oferir un panorama el més complet possible de les formes de petits objectes arqueològics classificats en grans periodes.

British and Irish Archaeological Bibliography
Proporciona referències bibliogràfiques, moltes d'elles amb resums, abastant tots els aspectes de l'arqueologia i l'entorn històric, amb un focus geogràfic sobre Gran Bretanya i Irlanda.

Canmore – Royal Commission Ancient and Historial Monuments of Scotand
Base de dades que reuneix informació sobre la localització, els detalls del lloc i les imatges de més de 300.000 restes arqueològiques, arquitectònics, marítims i industrials de tota Escòcia.

Comparative Archaeology database
Base de Dades per a l'Arqueologia Comparativa, produïda pel Centre per a l'Arqueologia Comparativa de la Universitat de Pittsburgh. Inclou la Base de Datos para la Arqueología Latinoamericana de la Universidad de Pittsburgh.

IDEARQ (Infraestructura de Datos Espaciales de Investigación Arqueológica)
Publicació en línia de dades científiques arqueològiques georeferenciades. Aquesta plataforma és el resultat de la col·laboració entre la Unitat de Sistemes d'Informació Geogràfica (SIG) del Centre de Ciències Humanes i Socials (CCHS) del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) i diferents Grups d'investigació en Arqueologia de l'Institut d'Història de l' CSIC.

Fasti Online
El projecte Fasti Online és una gran base de dades d'excavacions arqueològiques realitzades a partir de l'any 2000 a la qual ja s'han sumat les aportacions de 14 països. Gràcies al treball del departament de Prehistòria, Història Antiga i Arqueologia de la Universitat de Salamanca, Espanya acaba d'incorporar-se a aquesta iniciativa que posa a disposició dels especialistes una àmplia informació.

Proyecto CATA
Base de dades digital amb més de 1.350 fotografies i dibuixos en 2D i en 3D perquè puguin consultar peces de ceràmiques a torn de les cultures ibèrica, romana i islàmica d'Andalusia Oriental. Coordinat per la Universitat de Jaén i la Junta d'Andalusia.

ÍnDICEs CSIC
Portal del CSIC que recopila i difon principalment articles d'investigació publicats en revistes científiques espanyoles. Inclou l'antiga base de dades ISOC, especialitzada en Humanitats i Ciències Socials.

Humanities Full text
Base de dades bibliogràfica que recull citacions d'articles apareguts en publicacions periòdiques especialitzades en humanitats. Accés a articles a text complet publicats a partir de gener de 1995.

Oxford Scholarship Online
Servei en línia que permet la consulta i la cerca del text sencer d'uns mil dos-cents llibres de l'editorial Oxford en les àrees d'economia i finances, filosofia, ciències polítiques, i religió. Es fan resums i es donen paraules clau per descriure el contingut dels llibres i de cada capítol de cada llibres. S'afegeixen uns dos-cents llibres l'any a la base de dades.

ProQuest Central
Destaquem la bases de dades:  Arts & Humanities Database