Cristina Vicente, el llegat d'una pionera

Cristina Vicente
Cristina Vicente

Sota aquest títol la Biblioteca de Ciència i Tecnologia organitza una exposició dedicada a la figura de dra. María Cristina Vicente Gómez (1948-2000), especialista en diplòpodes i antiga professora del Departament de Biologia Animal, de Biologia Vegetal i d'Ecologia de la UAB

08/02/2022

A la Cristina Vicente li agradaven els ocells. Tant que els hi volia dedicar una tesi doctoral. Però el seu director la va persuadir per estudiar una altra mena d'animals, molt més petits i sempre a tocar del terra: els diplòpodes. Un canvi d’orientació que marcaria completament la seva vida com a científica.

L'exposició, organitzada per la Biblioteca de Ciència i Tecnologia, ha comptat amb la col·laboració del professor Antoni Serra, director del Centre de Recursos de Biodiversitat Animal de la UB, de la María Teresa Vicente, germana de la dra. Vicente, i del Departament de Biologia Animal, de Biologia Vegetal i d'Ecologia (BABVE) de la UAB.

I vol reivindicar la figura de la dra. Vicente, una de les més importants especialistes de la seva època en l’estudi dels diplòpodes (més coneguts com milpeus), fent visible la seva recerca, destacant el seu paper com a pionera en un món de zoòlegs masculins, i posant en valor el fons personal que la Biblioteca conserva d'ella, format per articles científics en forma de separates (al voltant de 680) i pel seu epistolari professional (203 cartes, aproximadament).

La mostra es pot visitar fins al 8 de març a l'aparador de l'entrada.

Us hi esperem!

 

Fotografies de l’exposició: ddd.uab.cat/record/252037