Les aules de Dansa i Teatre de la UAB estrenen els seus espectacles
Durant el mes de maig, la Sala Teatre de la UAB acollirà un cicle d’espectacles de creació pròpia de les aules de Dansa, Teatre i Música, que són el resultat del treball fet aquest curs acadèmic. Aquestes activitats ofereixen a la comunitat UAB una bona oportunitat per acostar-se al teatre i la dansa contemporània de manera gratuïta i, al mateix temps, fomentar i donar a conèixer les noves tendències artístiques.
12/05/2023
El dimecres 17 de maig es faran dos passis, a les 14 i a les 17 h, de la funció dels alumnes del taller d’Iniciació a la Dansa Contemporània i dels de nivell mitjà. Els membres del grup d’iniciació, dirigits per Mario G. Sáez, exhibiran la coreografia Ephemerals. Aquesta mostra coreogràfica és el resultat de la reunió de sis dones de diferents procedències que van configurant, a través dels seus cossos, una realitat comuna i van construint amb la dansa efímera un moviment etern. Amb aquesta actuació, Sáez vol plantejar a l’espectador si els éssers humans poden fer eterns un gest o moviment, que són essencialment efímers, i si poden deixar una empremta inesborrable a la retina de qui els mira, sabent que el seu moviment no s’atura mai.
Per un altre costat, els alumnes del nivell mitjà, sota la direcció de Laia Santanach, presenten Rise, un viatge en moviment on elevar-se és el punt de partida de qualsevol mena de comunicació entre dotze cossos que passegen, es troben, s’atrauen i s’entenen. Un grup que conforma un engranatge en el qual es generen xocs de personalitats i celebren el despreniment de la gravetat que els pressiona.
En relació amb els espectacles de creació pròpia de l’Aula de Teatre, el dimarts 23 de maig a les 17 h, els membres del taller d’Iniciació a la Interpretació Teatral, dirigits per Màrcia Cisteró, ofereixen la peça teatral Esquetxos i altres peces, un recull d'escenes d'obres originals del dramaturg anglès Harold Pinter en què es tracten aspectes relacionats amb la incertesa sobre l’ésser i la veritat de la paraula.
Cisteró defineix aquest espectacle com “un conjunt de peces breus on sembla que no es parli de res important, ambients en què regna la quotidianitat més normal, però ben aviat, una estranyesa inquietant comença a envair aquesta normalitat”. A més, la professora d’un dels tallers de l’aula de Teatre de la UAB destaca que el repte dels seus alumnes en aquest curs és alliberar la creativitat, ja que Pinter deia que “els fets essencials són al text, el que hi falta, cal inventar-ho, segons cada actor”.
Si voleu més informació sobre l'activitat, la programació o qualsevol inquietud artística que vulgueu compartir, podeu contactar amb nosaltres mitjançant el correu electrònic cultura.enviu@uab.cat, les nostres xarxes socials o el nostre canal de Telegram, @culturaUAB. A més, us podeu subscriure al nostre butlletí per no perdre-us qualsevol novetat en la programació.