Conferència inaugural del nou Institut d'Història de la Ciència

Atoms for Peace

El 15 d'octubre a les 11 del matí, la Sala d'Actes de la Facultat de Ciències i Biociències acollirà  la conferència inaugural del nou Institut d'Història de la Ciència de la UAB i del nou curs acadèmic 2021-22, en particular dels programes oficials de Màster (Història de la Ciencia: Ciència, Història i Societat, UAB-UB-UPC)  i de Doctorat (Història de la Ciència, UAB-UB), coordinats per l'IHC.

 

01/10/2021

L’acte estarà presidit pel Rector de la UAB, el Dr. Javier Lafuente, i comptarà també amb la presència de la Degana de la Facultat de Ciències, Dra. Gemma García, i tindrà com a peça central la conferència de la Professora Maria Rentetzi (Chair of Science, Technology and Gender Studies a la Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg), titulada: “Science in the Hands of Diplomats: How the International Atomic Energy Agency (IAEA) Shaped our Knowledge About Radiation Protection”.

La conferència de la Professora Rentezi serà presencial, seguint totes les mesures de prevenció del protocol de seguretat covid-19 de la UAB. L'l'aforament de la sala és limitat i caldrà confirmar l’assistència i també podrà seguir-se en directe. La sessió serà gravada per posar-la a disposició de tota la comunitat universitaria.

Click here to join the meeting

a Professora Maria Retetzi és una especialista de renom internacional en l’estudi de les relacions entre ciència i gènere, i ciència i diplomàcia, al segle XX. Actualment és investigadora principal d’un ERC-Consolidator Grant sobre la dimensió diplomàtica de la ciència. Ha estat professora invitada de la TU de Berlin, professora de la National Technical University of Athens (NTUA) i Silverman Professor a la Tel Aviv University a Israel (2018). Es formà com a física a la Aristotelian University of Thessaloniki, i posteriorment com a historiadora de la ciència al Virginia Polytechnic Institute and State University. Ha estat també investigadora postdoctoral al Max-Planck Institute d’Història de la Ciència (MPIWG) de Berlin i Lise-Meitner Fellow a l’Austrian Science Fundation. Ha rebut també el Gutenberg e-prize de la American Historical Society.